Bort med Powerpoint!

Powerpoint presentationer i all ära, men efter ca. 6år av dem får man nog av djävulskapet.

I början använder man alla möjliga färgkombinationer, specialeffekter och andra läckra alternativ för att ändra utseende på presentationen. För den som skall beskåda "explosion i målningsfabrik" verket finner det kanske underhållande ett tag, men många förargade miner syns när det än en gång tar en minut för meningen att synas ordentligt.
Med tiden minskar användningen av dessa och man upptäcker att det finns färdiga mallar som ser helt okej ut. Nu ser de bättre ut och lätta att skriva av då de som gjort presentationen inte orkar bry sig om effekter mer. Problemet är att man till slut somnar av överraskningslöshet och måste skriva av kompisens häfte på rasten då man inte sett alla punkterna.
Sen kommer BBP-fasen, det vill säga Bara Bilder Presentationer. Man orkar inte skriva allt på nytt, eller copy-paste heller för den delen. Man lägger in en massa bilder och printar originaltexten och läser därifrån medan alla beundrar bilderna. Om något måste skrivas upp dikteras det eller skrivs sist i presentationen/på tavlan.

Vad är nästa steg? Jo många struntar i Powerpoint, eller byter program! Jag har, som ni kanske har märkt, provat en ny metod. Prezi. Ta en titt nedanför! Det är enkelt, få knappar, nytt. Vad mer krävs? Dessutom ser det så mycket bättre/planerat ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0